Kaffe bedrift

  • Av Kaffepunkt
  • april 9, 2021

Bønnetype, brenningsgrad, kaffetype – hvilken kaffe skal dere velge på jobb? Kaffepunkt hjelper dere med valget. Her er vår guide om kaffe til bedrift. 

Se vårt utvalg

Kaffepunkt leverer kaffemaskiner og kaffe til små og store bedrifter på Østlandet. Hos oss får dere kaffebønner tilpasset norske smakspreferanser fra tradisjonsrike Lindvalls Kaffe AB, svensk hoffleverandør siden 1891. Når du tar kontakt med Kaffepunkt, hjelper vi deg med å finne riktig kaffe til din bedrift.

Smaken påvirkes av flere faktorer. Dette er de viktigste: 

  • Type kaffebønne
  • Brenningsgrad
  • Malingsgrad
  • Ekstraksjonstid
  • Jevn temperatur

Les vår guide for å finne ut hvordan de ulike faktorene påvirker smaken.

Kaffe til bedrift: Slik velger du riktig

Kaffe lages av frukten fra kaffeplanten Coffea. Det er frøene på innsiden vi kaller for kaffebønner. Ulike arter av kaffeplanten produserer ulike bønner. Her forklarer vi hvordan bønnetype, brenningsgrad og kaffestil påvirker smaken. 

1. Ulike typer kaffebønner

Det finnes mange ulike arter av kaffeplanten, men de to mest utbredte er arabica og robusta. Hvilken type kaffebønne man velger, har mye å si for både smak og koffeininnhold. 

Arabica: Den mest populære kaffebønnen

Arabica kommer fra Etiopia, og regnes for å være den første kaffebønnen som ble brukt til å lage kaffe med. I dag er den den mest populære bønnen – arabica utgjør mellom 60 og 80 % av all kaffe som produseres. Nesten all kaffe som importeres til Norge er arabica. 

Arabica har en mild og fyldig smak, og kan ha hint av sjokolade, karamell og nøtter. Smaken har en behagelig syrlighet ved seg og er ikke veldig bitter. 

Robusta: Bitter og koffeinrik

Robusta er ikke like populær som arabica, men er enklere og billigere å produsere. Den brukes ofte i espresso, og er derfor gjerne med i italienske blandinger. Smaken er bitrere enn arabica, og den kan ha toner av tre og jord. Den er også mindre syrlig enn arabica, noe som kan føre til en røkt smak.

Robusta brukes som sagt mest i espresso. Dette fordi espresso får frem smakene på best mulig måte. Bønnen er også vanlig i pulverkaffe, blant annet fordi den lager et fint skum på toppen. 

Vi kan anbefale: Verigo

Hos oss får du en rekke ulike kaffeblandinger fra Lindvalls Kaffe AB. De fleste av disse har mest arabica, men noen av dem inneholder også robusta for å få kremete skum på toppen. Vi kan anbefale vår helt nye balanserte og fruktige kaffebønne Verigo. 

Denne blander søte toner fra Brasil med frisk aroma fra Øst-Afrika. I tillegg har den herlig syrlighet fra Colombia. Dette gir en balansert kaffe med god fylde. Verigo er en ypperlig kaffe til din bedrift. 

2. Brenningsgrad

Kaffebønner er egentlig grønne, og må brennes for å få fram aroma og smak. Det er flere ulike brenningsgrader. En svak brenningsgrad vil gi en lys farge og en høyere grad av syrlighet i smaken. En høy brenningsgrad vil gi mørkere farge og en brent og bitter smak.

Vår anbefaling, Verigo, er en mellombrent type. Dette gir den smaken vi er mest vant med i Norden.

3. Kaffetype 

Sort kaffe, espresso, cappuccino, kaffe latte, macchiato – en kopp kaffe kan ha helt forskjellig smak avhengig av hvordan den tilberedes. Våre kaffemaskiner kan lage en rekke ulike typer. En kopp er alltid bare et tastetrykk unna. Dere velger selv hva som skal serveres, og vi hjelper dere selvsagt å skreddersy menyen

Kaffe til bedrift hos Kaffepunkt

Hos oss får du en rekke ulike kaffeblandinger fra Lindvalls Kaffe AB, inkludert den nye Verigo. Ta kontakt med oss i dag for et godt tilbud på kaffe til din bedrift.

Se vårt utvalg